6.2.2014

Oodi suomalaiselle ruualle!

Taas kerran yksi suomalainen tuttu kirjoitteli facebookissa  miten hän on aiemmin pitänyt Suomen ruokakulttuuria onnettomana/olemattomana/huonona ja Nyt kun hän tarkemmin miettii, on meillä sittenkin aika paljon hyviä perus ruokia. Herääminen johtui Buzzfeedin tekstistä 42 Traditional Finnish foods that you desperately need in your life.

En ole kuullut kenenkään ulkomaalaisen haukkuvan kotimaansa ruokaa niin kuin me suomalaiset teemme. Tämähän pätee siis vähän joka asiaan, meillä vaan ei saa pitää arvossa mitään omaa, eikä varsinkaan ruokaa koska "siellä Intiassa se on vaan niin taivaallista".
Nyt siis hei oikeesti.


Jos vähänkin nostaa katsettaan sieltä pizzojen, chateaubriandien ja sushien lomasta, niin saattaa huomata meiltäkin löytyvän jotain syötäväksi kelpaavaa....


Karjalanpiirakka (rice pies).
Karjalanpaisti (hot pot).
Mustikkapulla (blueberry buns).


 Kuvat tulevat samasta paikasta:
42 Traditional Finnish foods that you desperately need in your life


Tuolla Buzzfeedin sivuillakin on lueteltu vain kourallinen kaikesta. Sienet, kalat, marjat. kaikenlaiset hillot ja liharuuat.

Allergiat ovat asia erikseen, mutta mielestäni ainaisen valituksen suomalaisen ruuan kelpaamattomuudesta voi laittaa Täysin sen piikkiin että useiden ihmisten kotona ei ole ollut tarjolla "kunnon ruokia" ja ainoa kosketus kotimaiseen keittiön antimiin on koulun vetinen hernekeitto.

Itse olen onnekseni saanut lapsuudenkodissani hyviä suomalaisia ruokia, osaan arvostaa tätä kulttuuriperinnön aluetta täyssillä.

Jos koit nyt herätyksen, niin hyvä! Ikinä ei ole liian myöhäistä alkaa arvostamaan omaa kulttuuriaan.
Onneksi trendikkäät orgaanisuuden / lähiruoka / kotimaisuus on nyt pinnalla ja ihmiset on alkanu ymmärtää sen lähiruuan merkityksen.
Retki kauppahalliin tai pienempään ruokapuotiin voi tehdä ihmeitä. 
2 kommenttia:

 1. ruoka ♥♥♥
  vähän kyl ihmetti tuolla tuo "Meat balls, traditionally served with kermaviili." :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm why not.... :D Itse laittaisin mieluummin smetanaa.
   Vois olla että toi on vaan käännetty väärin "cream sauce" sanasta.
   Tai sitten Ruotsissa laitetaan kermaviiliä. Sieltähän lihapullat on rantautunu. Ei mitään käryä.

   Poista

Mitäs asiaa?