16.2.2014

Ravintolapäivän 1/2014 fiilikset

Kävin tänään kiertämässä Ravintolapäivän kahviloissa ja ravintoloissa.
Päivä on varsin mainio lisä synkkiin päiviin ja kivaa ajan vietettä frendien kanssa.

Saanen kuitenkin ilmaista pettymykseni tämänkertaista Ravintolapäivää kohtaan: moni ei ollut valmistautunut kovin hyvin ja paikan päällä oleva meininki poikkesi täysin kuvauksesta!

Kiersin siis Tampereella ja yllätävän moni oli laittanut puljunsa ulos. Siis tähän aikaan vuodesta ruoat jäätyy ja asiakkaat jäätyy, what's the point?? Jokaisella ei oo mahdollisuutta järjestää pitoja sisätiloissa, mutta voisko noi ulkokahvilat jättää vähän keväämmälle?
Burgeri baari ulkona oli okei idea, rasvaisia pihvejä on helpompi paistaa ulkosalla ja se on lämmintä syötävää.

Plussat:
+ Japanilaisessa ravintolassa oli erittäin hyvää ruokaa.
+ Koululaisten matkakassan keruu oli hellyttävä ja tuotteet hyvän näköisiä.
+ Mestat oli kerrankin helppo löytää. Opasteet on aina jees!

Miinukset:
- Liian monessa ravintolassa oli pakko ottaa kallis kolmen ruokalajin menu.
- Järjestäjät vaikuttivat hätääntyneiltä tai poissaolevilta kun ruokailijoita saapui.
- Paikalle tulevia ihmisiä ei huomioitu millään tavalla.
- Istumapaikkoja on liian vähän.

Ymmärtääkseni Ravintolapäivänä sapuskan pitäisi olla suht halpaa ja nopeasti syötävää, jotta ehtii käydä maistelemassa muidenki tuotoksia. Kolmen ruokalajin ateriasta pitäisi olla mahdollisuus ottaa vain osa.
Monessa kalliimmassa paikassa tarvittiin pöytävaraus - tää on hyvä käytäntö - mutta onko se ihan ravintolapäivän ajatuksen mukaista? Ihan varmasti monia käännytetään ovelta vain koska he eivät ole tienneet tehdä varausta.

Asiakkaita pitää toki palvella tulojärjestyksessä, mutta ihmeellistä ignooraamista oli ilmassa. Ei oo erityisen kiva tulla paikalle ja odottaa 10 minuuttia että suhun ees jotenkin reagoidaan. 

Me ei todellakaan kierretty kaikkia paikkoja, moni hyvältä kuulostava piti jättää välistä. :(  Parempia tapauksia varmasti mahtui valikoimaan! Pientä amatöörimäisyyttä oli silti aistittavissa. Enkä puhu tässä ruuasta, tuskin itsekään mitään gourmettia osaisin tehdä (en tosiaan), vaan siitä palvelusta ja kokemuksesta mikä jää.
Tarttee oikeesti perustaa ens kerralla se oma pulju ja näyttää miten asiat hoidetaan! :)

Aikaisemmin Ravintolapäivässä on ollut tosi hyviä ja ystävällisen meiningin mestoja. Parhaat ei kai jaksa osallistua joka kerta. Vaikuttaako hyisevä talvisää valikoimaan ja kävijämäärään? Vai Onko tää buumi jo laantumassa ja ihmiset ei vaan enää viitsi vaivautua? 


Päädyttiin kaverin kanssa lopulta oikeaan kahvilaan, Valoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs asiaa?